Bernat Deltell Milà

Nascut a Vilanova i la Geltrú, 1971

Llicenciat en Periodisme, Filologia Catalana i Música. Pare de dos escaterets. Productora El Far Blau. He fet de tot i encara faig de tot. Escèptic, no ho puc evitar, i un VTV (Vilanoví de Tota la Vida) però amb la sort d’haver pogut viatjar molt. Descendent de músics notables i comerciants arrauxats. Un dia tocaré el piano amb Rick Davies i acompanyaré Indiana Jones en alguna de les seves aventures.

I per si a algú li interessa, afegeixo que he treballat i/o col·laborat al Diari de Vilanova, El Baluard, Xermada, El Periódico de Catalunya, Descobrir Catalunya, El Temps, Avui, Catalunya Ràdio, Ara, Xarxa Televisions Locals, Canal Blau TV i TV3.

Participo en tertúlies i conferències polítiques allà on em reclamen i col·laboro en multitud de mitjans escrits.

He dirigit els documentals “Leonora Milà. Música integral” i “Tiananmen. La revolta” emesos pels canals TV3, 33, IB3, Xarxa de Televisions Locals i Barcelona TV. També sóc el responsable dels treballs audiovisuals “Leonora Milà. El darrer escenari” i “Miralls. La construcció d’un concert”, el productor de “Tirant lo Blanc. El Ballet” així com l’autor d’una cinquantena de reportatges culturals emesos a Catalunya Informació.

Per acabar de tancar aquest breu currículum puc dir que he guanyat en tres ocasions el premi Eugeni Molero de periodisme (2001, 2003 i 2009) i que he escrit la biografia d’Eduardo Jalón i Larragoiti (Marquès de Castrofuerte) publicada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Alguns dels meus escrits també han format part de les obres corals “Llums i ombres del temps” i “Art per la Pau”, entre d’altres.

Professor de català per a immigrants, productor, director d’espectacles, guionista i coautor de treballs d’anàlisi política i cultural completa -que no tanca-  aquest currículum d’una persona que sempre s’ha mantingut volgudament a la primera línia de defensa i a la segona d’atac.

Empresa

Foto: Lluís Brunet.