Corruptes, mediocres i incompetents

La sala de màquines de l'Estat, els que l'haurien de fer funcionar correctament, és a mans d'una colla de mediocres, corruptes i incompetents. I així va tot!

Polítics que inflen els seus currículums inexistents, universitats que canvien notes i regalen títols, part de la família reial fugida a Suïssa, entitats financeres que han acabat ensorrades i els seus responsables autoconcedint-se jubilacions d'or, empreses cavistes que han empobrit el sector (pagesos mal pagats, productes barats...) i que finalment s'han hagut de vendre a capital estranger, ministres amb comptes corrents en paradisos fiscals, presos polítics, premsa internacional posant al descobert les vergonyes d'Espanya, el nivell d'independència judicial per sota d'Egipte o l'Aràbia Saudita (segons l'últim estudi del Fòrum Econòmic Mundial, publicat el passat 26 de setembre i que analitza 137 països i que situa Espanya en el 58), l'informe GRECO contra la corrupció recordant que la situació espanyola és insatisfactòria, reguladors bancaris que no van supervisar, cantants a la presó, Alsasua, Sandro Rosell, la Manada, policies atonyinant gent que vota, un ministre de l'Interior i el director de l'oficina antifrau felicitant-se per haver-se carregat la sanitat pública dels catalans, sobresous, la tv pública manipulant i amb el cas sent investigat a Europa, la justícia en caiguda lliure, extrema dreta desfermada, Felipe VI oblidant el seu paper d'àrbitre per esdevenir part del problema, un president declarant per corrupció... La llista no acaba mai!

Però darrera de tot això hi ha sempre el mateix problema, i és que l'Estat, les estructures d'aquest Estat Espanyol, són a mans d'una colla de corruptes, mediocres i incompetents. Aquesta és la clau per entendre tot el que està passant. I són aquests miserables sense escrúpols els que estan portant Espanya a la implosió. I jo NO me n'alegro, perquè els ciutadans honrats d'aquest país, els ciutadans que fan les coses ben fetes, els que lluiten per tirar endavant, els que procuren per l'educació dels seus fills, els que cada dia aixequen la persiana, els milions de persones bones d'aquest país no es mereixen aquesta colla de corruptes, mediocres i incompetents que dirigeixen l'Estat. La justícia espanyola fot pena, com les universitats, la monarquia i tot allò amb tuf a oficialitat. Espanya s'aboca cap a un nou 1898!

"Nos hemos convertido en una nación que ha perdido su sentido histórico y su estrella, por lo que ha empezado a degenerar. Toda la historia del XIX español es penosa, y el XX no ha mejorado. Sin un rumbo, la política se convierte en pura administración, es decir, una cosa mediocre en el mejor de los casos o en un latrocinio en el peor. Este último es nuestro caso". Això ho diu l'escriptor Juan Manuel de Prada, qui recorda també que "Filipinas eran tan española como hoy es Cataluña, y se perdió".

Espanya sempre dins del seu laberint...

Bernat Deltell. Publicat el dijous 17 de maig de 2018

Publicat el: 2018-05-17 Visualitzacions: 3450
El teu compromís econòmic com a lector em pot ajudar encara més a fer recerca periodística. Moltes gràcies!
Vull col·laborar