Coses que es mouen a Gürtel

Algunes coses s'estan movent al voltant de la trama Gürtel i no són precisament bones per al Partit Popular

La Audiencia Nacional ha acordat per 9 vots a 8 acceptar la recusació plantejada contra el magistrat Juan Pablo González en les 4 peces separades del cas Gürtel. González havia participat en varis cursos de la FAES, la fundació presidida per J. M. Aznar.

La decisió de l'AN d'aquest divendres 27 d'abril d'apartar Juan Pablo González és important perquè suposa un cop dur a l'estratègia "de defensa" del PP.

Cal recordar que estem a les portes de la sentència del cas Gürtel 1999-2005, que afecta de ple al Partit Popular però, i sobretot, al Partit Popular de J. M. Aznar. Juan Pablo González era el ponent de les peces clau de la trama Gürtel: els papers de Bárcenas (o dit de manera tècnica: la comptabilitat B del Partit Popular), AENA, Ajuntament de Jerez i visita del Papa a València l'any 1995.

I encara hi ha una altra notícia important que explica el periodista Ernesto Ekaizer, i és aquesta: "La Comisión Permanente ha concedido ayer la prórroga al juez De Prada para seguir en el tribunal de Gürtel 1999-2005 que redacta la sentencia pese a estar de servicio en La Haya en el tribunal juzga la apelación de Karadzic"

Per a qui no ho sàpiga, el magistrat progressista José Ricardo de Prada va forçar al juliol de 2017 amb el seu vot favorable, al costat del magistrat Julio de Diego, que M. Rajoy hagués de testificar en persona el 26 de juliol al judici central de la trama de corrupció del PP. Doncs bé, tot i que José Ricardo de Prada va incorporar-se al Tribunal Penal Internacional, se li ha concedit ara la pròrroga per seguir en el tribunal que redacta la sentència de la Gürtel. Cal recordar que PP i Bárcenas van sol·licitar que Prada fos apartat d'aquest cas...

Sé que tot això que explico és força dens i complicat, però resumint, i en clau política, el que està passant és el següent:

-el sector del Partit Popular afí a Aznar s'ha quedat sense cap magistrat favorable (Juan Pablo González ha caigut avui, però abans ho havien fet Enrique López y Concepción Espejel)

-la sentència apunta molt greu per al PP en general

-la sentència agreuja el futur i la viabilitat del PP com a partit únic de la dreta espanyola

-caldrà veure la sentència cap a on cau, si a l'època Aznar o apunta a M. Rajoy Sigui com sigui, hi ha una guerra interna al partit. De moment, ja hi ha força cadàvers polítics. I crec que no seran els últims!

Per acabar, caldrà retenir un nom: José Ricardo de Prada. En sentirem parlar.

Zugzwang.

Bernat Deltell. Publicat el dissabte 28 d'abril de 2018

Publicat el: 2018-04-28 Visualitzacions: 7481
El teu compromís econòmic com a lector em pot ajudar encara més a fer recerca periodística. Moltes gràcies!
Vull col·laborar