El suport de VOX als socialistes

El suport de VOX als socialistes

Salvador Illa no havia de negociar res amb VOX; era l’extrema dreta, com ja va fer Manuel Valls amb Ada Colau, qui hauria donat els seus vots al candidat socialista per barrar el pas als "separatistes"

Sorprèn que encara hi hagi sorpresos. Sorprèn que amb activistes, polítics i rapers a la presó/exili, amb l'espionatge massiu contra el moviment independentista, la manipulació, les proves falses, la lawfare i els piolins repartint hòsties encara quedi algú que se sorprengui de com funciona l'Estat espanyol. De debò?

Fem una mica de memòria.

28 de gener de 2021: El govern espanyol més progressista de la història format pel PSOE i Podemos dóna les gràcies públicament a la ultradreta de VOX per permetre, amb la seva abstenció, convalidar el decret dels fons europeus. D'aquesta manera, VOX evita una derrota del govern d'esquerres. Ni ERC, ni JxCat - PDeCAT, ni els gallecs del BNG ni la CUP ni el Partit Popular voten a favor del decret dels fons europeus. El govern del president Pedro Sánchez només compta amb el suport insuficient de, entre d'altres, Más País i els bascos del PNB i Bildu. Repeteixo: els suports a Sánchez són insuficients i res pot evitar que el govern pateixi una dolorosa derrota.

Però, oh sorpresa!, en el darrer moment, els diputats de VOX opten per l'abstenció i així salven la cara al govern PSOE-Podemos. I és per aquest motiu que la llavors vicepresidenta Carmen Calvo dóna les gràcies "de manera muy expresa" als partits que han salvat el decret. Les declaracions de Carmen Calvo són aquestes: "el agradecimiento del Gobierno por proteger a los españoles es a todos los que han entendido el mensaje. Hoy se trata de proteger a España". Calvo diu: "hoy se trata de proteger a España". "Hoy" és el 28 de gener de 2021.

I el dijous 28 de gener de 2021 és el dia que s'inicia la campanya electoral catalana que una colla de jutges ha imposat. Els mateixos jutges que van inhabilitar, uns mesos abans, al president Quim Torra. Doncs bé, just aquest dia, VOX salva el govern del PSOE d'una derrota humiliant. Ja en plena campanya catalana, i amb els principals mitjans bolcats en favor del PSC, circula en algunes redaccions que si Salvador Illa guanya les eleccions i tots (!) els partits unionistes sumen un diputat més que els independentistes, es lligarà un pacte la mateixa nit electoral. Dit d'una altra manera, en cas que els partits unionistes sumin majoria, VOX anunciarà la mateixa nit electoral que votarà el candidat "progressista" Salvador Illa a la investidura “por sentido de estado” i per barrar el pas “al separatismo”.

Per entendre'ns, Salvador Illa no havia de negociar res amb VOX; era l’extrema dreta, com ja va fer Manuel Valls amb Ada Colau, qui donaria els seus vots en el debat d’investidura per després quedar-se a l’oposició. S’hauria format un govern PSC + Comuns amb el suport extern de PP, C's i VOX. Tot lligat. Lligat i tot pactat. L’anunci s’hauria fet la mateixa nit electoral, a corre-cuita, per tapar-se les vergonyes mútuament, i la premsa espanyola l’hauria beneït des del minut u. Com Carmen Calvo va beneir el suport de VOX el dia que precisament començava la campanya electoral catalana.

Sorprèn que encara hi hagi qui se sorprengui de com funciona l'Estat espanyol i que el PSOE, responsable dels GAL, arribi a acords amb VOX. Qui ho havia de dir, oi?

Bernat Deltell. Publicat el dimarts 26 de juliol de 2022

Publicat el: 2022-07-26 Visualitzacions: 41
El teu compromís econòmic com a lector em pot ajudar encara més a fer recerca periodística. Moltes gràcies!
Vull col·laborar