La societat civil de l'economia catalana

Llegeix aquest fil, Rusi!

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, afirma que el procés independentista "està afectant al prestigi de la societat catalana en general, la qual cosa derivarà necessàriament en conseqüències econòmiques de gravetat en algun moment".

Rosiñol (SCC) fa aquestes declaracions el mateix dia que Coca Cola reforça la presència a Catalunya amb una inversió de 16,6 milions d'euros a la seva planta de Martorelles. I just quan fa dos dies que la cadena de supermercats d'origen alemany Lidl instal·la a Barcelona el seu centre de e-commerce (comerç electrònic) per atendre el mercat europeu.

Rosiñol (SCC) fa aquestes declaracions una setmana després que tots els indicadors ens diuen que l'economia catalana creix el 0,8% fins al març, una dècima més que l'espanyola, i en un any, el PIB de Catalunya ha crescut el 3,3%, vuit dècimes per sobre de la mitjana de l'eurozona.

Rosiñol (SCC) fa aquestes declaracions uns deu dies després que Barcelona ja ha superat en número d'organització de congressos internacionals a París i Viena. I ho diu quan la SEAT assegura que sigui quin sigui el futur de Calunya no es mouran d'aquí.

Rosiñol (SCC) fa declaracions sense tenir ni idea del que es mou a la banca internacional (i sobretot, a la del centre d'Europa) i de la qual n'informarem ben aviat. Ni tampoc en té ni idea del desembarcament que s'està produint del banco Santander i BBVA a Catalunya aprofitant un cert "buit".

Rosiñol (SCC) fa aquestes declaracions quan Facebook fa públic que estableix el seu centre a Barcelona per combatre les fake news, i la multinacional Amazon torna a triar Catalunya per a instal·lar-hi un centre per donar servei a les petites i mitjanes empreses (pimes) del sud d'Europa (bàsicament Espanya, França i Itàlia) que venen els seus productes a través d'Amazon Marketplace.

Rosiñol (SCC) fa aquestes declaracions quan l'empresa argentina Satellogic, líder en tecnologia de microsatèl·lits d'imatges d'alta resolució, escull BCN, com també el gegant asiàtic de videojocs IGG, la britànica King (Candy Crash i Farm Heroes, entre d'altres), Wework (coworking), Pepsico i la canadenca Enerkem i la francesa Suez, dues grans empreses de tractament de residus que invertiran uns 250 milions d'euros en una planta pionera a El Morell (Tarragona).

Rosiñol (SCC) fa aquestes declaracions quan "només durant el primer trimestre del 2018 ja s'han absorbit 92.000 metres quadrats d'oficines a Barcelona i rodalies, i al centre de la ciutat -excloent la zona del 22@- només hi queda un 1,4% de disponibilitat" diu a El Nacional Marie Laure Fenet, directora de l'agència de Barcelona de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman.

I a tot això, Rosiñol (SCC) no s'ha assabentat que la plataforma nord-americana de jocs Scopely invertirà tre smilions d'euros en obrir seu a Barcelona, la primera que tindrà la companyia a Europa.

Podem dir, doncs, que el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, no s'assabenta absolutament de res. Segurament perquè és el president d'una entitat que any rere any diu que l'11S és un fracàs i els independentistes una minoria fanatitzada. Bravo, campió! Bravo, Rusi!

Bernat Deltell. Publicat el divendres 18 de maig de 2018

Publicat el: 2018-05-18 Visualitzacions: 18893
El teu compromís econòmic com a lector em pot ajudar encara més a fer recerca periodística. Moltes gràcies!
Vull col·laborar