Així és com funcionen les coses a l'Estat espanyol
És l'alcalde independentista de la quarta ciutat més poblada de Catalunya. Tot i que la seva força política va ser la tercera més votada a les eleccions municipals de 2019, per una carambola de pactes i contrapactes va acabar ostentant l'alcaldia. Un triomf sorprenent i del tot inesperat!
Però vet aquí que l'alcalde independentista de la quarta ciutat més poblada de Catalunya té problemes amb l'alcohol, uns problemes que eren coneguts per gairebé tothom. A més, el divorci va acabar de complicar les coses al nou alcalde. De la gestió, no cal ni parlar-ne: un absolut desastre!
Un dia, en ple confinament, a les deu del vespre, l'alcalde independentista torna de Barcelona en cotxe (la qual cosa estava prohibida) i és aturat per la Guàrdia Civil. El seu vehicle circula pel centre de la capital catalana de manera caòtica, envaint el carril bici i fotent-se d'hòsties amb les barres separadores on la periodista Pilar Rahola ensopega de tant en tant. Doncs bé, l'alcalde independentista surt del seu vehicle fet una fiera i diu: "Sabeu qui sóc? Sóc l'alcalde de la quarta ciutat més poblada del país i vosaltres no sou ningú per aturar-me". Ai...
Els agents de la benèmerita li exigeixen la documentació. L'alcalde s'hi nega i mostra només el carnet del seu partit. Quan els guàrdies civils li demanen que no surti del seu vehicle, l'alcalde independentista no els fa cas i clava una puntada de peu a la cama dreta d'un dels policies. Acte seguit, és reduït per la força mentre l'alcalde no deixa de cridar, just quan el segon agent es lesiona el braç. És en aquest moment de caos, confusió i patades, quan l'alcalde independentista mossega la bota a un dels agents. Finalment, l'alcalde és reduït i detingut, i a partir d'aquí entrem en una successió de fets demolidors.
Pero abans que tot es desbordi, els dos policies són visitats pel metge, que els dóna la baixa.
I ara, entrem en les conseqüències.
A l'endemà dels fets, els programes Espejo Público (A3) i El programa de Ana Rosa (T5) obren connectant en directe amb les unitats mòbils desplaçades expressament a la quarta ciutat més poblada de Catalunya. Apareixen veïns de sota les pedres assegurant, en les entrevistes, que l'alcalde tenia un caràcter extremadament violent i inestable (potser per això el divorci, especulen des del plató els tertulians habituals). També sorprèn la confessió d'una treballadora municipal (que no ha vist mai ningú) la qual assegura que "quan entràvem al seu despatx, al despatx de l'alcalde, ens obligava a parlar en català!".
La fiscalia entra en acció ràpidament perquè mossegar un Guàrdia Civil es pot considerar un delicte de terrorisme (com ja els va passar als joves d'Altsasu) i els partits de l'oposició difonen els draps bruts de l'alcalde a tothom qui ho vulgui escoltar i, concretament, a certs mitjans de comunicació. És així com els principals diaris espanyols expliquen que l'alcalde independentista ja havia estat detingut anteriorment per actes vandàlics i violència contra símbols espanyols (si és cert o no tant li fa) i que alguns dels seus fills participen en els famosos CDR's tallant autopistes i col·lapsant aeroports. Per la seva banda, twitter fa la seva màgia habitual: apareixen piulades descontextualitzades de l'alcalde independentista on critica els espanyols (a qui acusa de fatxes) i la llengua espanyola. És titllat ràpidament de supremacista, racista i violent. També els diaris digitals com ara El Español i OK Diario publiquen els expedients acadèmics de l'alcalde independentista, els seus correus electrònics, el seu DNI, els xats "pujats de to" amb la seva amiga, les fotos amb actitud xulesca i els missatges suposadament intimidatoris que enviava als seus adversaris polítics.
Els dos guàrdies civils "ferits" són entrevistats per i en multitud de mitjans. Tots dos expliquen que van témer per la seva integritat física i que van passar por perquè l'alcalde independentista era molt violent i van tenir molta feina en tombar-lo. Asseguren que el primer que van fer va ser trucar a les seves famílies per explicar-los que es trobaven bé i que no patissin, tot i que no oblidaran mai la terrible experiència viscuda. Per tot això, el principal sindicat de la Guàrdia Civil exigeix que se'ls condecori amb la Creu amb Distintiu Vermell per haver prestat "un servei de gran importància amb risc de perdre la vida".
L'alcalde independentista ingressa en presó preventiva perquè "és un perill públic". Ràpidament l'oposició demana al partit independentista on milita l'alcalde que l'expulsi si no vol ser còmplice d'un greu atemptat a l'autoritat.
Els tertulians es fan ressò del perill que suposa que determinats polítics que militen en partits extremistes ocupin càrrecs de responsabilitat en grans ciutats. Una cosa és ser alcalde d'un poblet del Priorat o del Pirineu, i una altra de ben diferent de la quarta ciutat més poblada de Catalunya. Per tot això, torna el debat de si cal il·legalitzar els partits polítics independentistes que generen odi contra tota simbologia espanyola i posen en risc la vida dels agents que vetllen per la seguretat de tots els ciutadans. Gobierno i oposició es reuniran en breu per parlar-ne.
Finalment, algunes televisions mostraran a quina escola va estudiar l'alcalde independentista (per allò de l'escola catalana), s'entrevistarà a la seva exesposa (previ pagament per l'exclusiva) i es criticarà TV3 per haver subestimat la gravetat dels fets. Es criticarà també el paper "condescendent" que ha mostrat cert periodisme català que sembla que hagi volgut encobrir l'actitud violenta i intolerable de l'alcalde independentista de la quarta ciutat més poblada de Catalunya.
Els fills de l'alcalde independentista seran perseguits per les càmeres i les seves vides passaran a ser de domini públic així com tot el seu entorn d'amics i amigues. Alguns veïns acusaran l'alcalde de ser "un radical" i que estava només al "servei d'uns pocs, i no pas de tots els ciutadans".
Per responsabilitat, l'oposició s'unirà en bloc perquè el partit de l'alcalde independentista sigui desallotjat del govern. I així serà, i el ple serà retransmès en directe per algunes televisions estatals que fins fa uns dies no sabien ni situar al mapa la quarta ciutat més poblada de Catalunya. I el partit independentista on militava l'alcalde (que ja ha estat expulsat) demanarà perdó públicament en actitud de penediment.
Per sort, la justícia funciona i és igual per a tothom.
I quina sort que l'alcalde de Badalona amb problemes amb l'alcohol fos socialista i no pas independentista...
Bernat Deltell. Publicat el divendres 21 d'agost de 2020