Tot això és una bestiesa

Brindis al sol, jugada mestra, retòrica autonomista... el de sempre, vaja! O potser no?

-Bah, no n'hi ha per tant...

-Què passa?

-El president Torra anuncia que trenca amb la monarquia i després s'abaixa els pantalons a Tarragona. Lamentable!

-Continuo sense entendre on vols anar a parar...

-Brindis al sol, jugada mestra i retòrica autonomista!

-Saps què?

-Què?

-No has entès res de res

-Ah no? Vinga va, a veure amb què em surts tu ara...

-Saps que el president de la Generalitat és el representant ordinari de l'Estat a Catalunya i promulga en nom del rei les lleis de Catalunya? Ho sabies?

-Bé, i?

-A veure si ho entens: el representant de l'Estat a Catalunya trenca lligams amb el cap de l'Estat espanyol. I tu em dius que això és un brindis al sol? El representant de l'Estat a Catalunya diu que no anirà a cap més acte del cap de l'Estat i que a més no el convidaran més. No ho veus?

-Home...

-Resumint: el representant de l'Estat a Catalunya li ha dit al seu "jefe" que vagi a pastar fang. És una insubordinació en tota regla. Ho veus ara?

-Um...

-Mira, la teva actitud és la mateixa que certa premsa espanyola, que ho veuen com un "postureig". Però fixa't en el detall

-Quin?

-La premsa internacional se'n va fer ressò immediatament, i amb titulars com "Catalunya trenca amb la monarquia". O el New York Times, amb un titular que no ofereix cap dubte: “Catalan Secessionists Cut Formal Ties With Spanish Monarchy”.  Ells sí que la veuen, la transcendència d'aquest decisió: el representat de l'Estat a Catalunya li diu al cap de l'Estat que ja no controla una part del territori. No ho veus, encara?

-No sé...

-És com si l'exprimer ministre d'Escòcia Alex Salmond hagués dit que guanyem o perdem el referèndum la monarquia ja no ens representa i no assistirem a cap acte més ni la convidarem enlloc. Ho veus més clar ara?

-Sí, sí, potser sí...

-I hi ha una altra cosa

-Quina?

-Ningú del nou govern socialista n'ha dit res, d'aquesta decisió del president Torra. Res d'important, vull dir...

-Vols dir que...

-El que porto mesos dient: hi haurà canvi de cromos. I no som els únics que ho volem: alcaldessa de Madrid, Navarra, podemitas, Urkullu... I et diré una cosa més: Felipe VI ha tingut la seva darrera oportunitat

-Quan?

-El 15 de juny Quim Torra emplaça el rei Felipe VI a demanar “disculpes” al poble de Catalunya pel seu discurs posterior a l’1-O, “un discurs que no hauria d’haver-se produït mai”, diu el president. Uns dies més tard, Torra demana de nou a Felipe VI que es disculpi. I curiosament és el PSOE qui evita que el Rei doni explicacions i excuses

-Ai...

-Tu ho has dit, ai! És una decisió important o no?

-Buf, ara m'has deixat, no sé...

-El rei va despullat des de fa temps, el que passa és que ningú li ha dit, encara... Quin greu error, aquell 3 d'octubre!

-Vist així...

PD. Extracte de la conversa que vaig mantenir amb un bon amic per whatsapp.

Bernat Deltell. Publicat el dimecres 11 de juliol de 2018

 

Publicat el: 2018-07-11 Visualitzacions: 18040
El teu compromís econòmic com a lector em pot ajudar encara més a fer recerca periodística. Moltes gràcies!
Vull col·laborar